dijous, 31 de maig del 2007

El GRAN Woody

Avui es podia llegir a la web de la Pompeu (i als teletips d'Europa Press, des de Tele5...)

_____________________________________________

Woody Allen serà investit doctor honoris causa per la UPF

A proposta del rector Josep Joan Moreso, el Consell de Govern de la Universitat Pompeu Fabra ha aprovat avui concedir el títol de doctor honoris causa per la UPF a Woody Allen per "haver aportat una mirada original i personal sobre el món de la qual tots ens beneficiem i en reconeixement al conjunt del seu cinema, que representa un pont entre dues cultures i dues tradicions cinematogràfiques: la nord-americana i l'europea".

L'acord del Consell de Govern pel qual es concedeix el doctorat honoris causa al reconegut director de cinema nord-americà també destaca que Allen "és una de una de les figures cabdals no només del cinema, sinó de la cultura contemporània en el seu conjunt".

Des de la seva creació l'any 1990, la UPF únicament ha investit dos doctors honoris causa: l'arquebisbe sud-africà Desmond Tutu (2000) i l'historiador i humanista Miquel Batllori (2002), aquest segon conjuntament per onze universitats de l'àmbit català.

La cerimònia d'investidura de Woody Allen tindrà lloc el proper dijous 14 de juny, a la tarda, a l'auditori del campus de la Ciutadella de la UPF. El padrí de Woody Allen serà Domènec Font, degà dels Estudis de Comunicació Audiovisual, i l'elogi del doctorand anirà a càrrec d'Antonio Monegal, professor del Departament d'Humanitats.

Un cop investit doctor honoris causa, Woody Allen pronunciarà el seu discurs d'acceptació. L'acte es podrà seguir en directe per Internet a través de la web de la UPF.

_________________________________________


Resulta curiós que aquest gran director (almenys per a mi ho és) comparteixi "investidura" amb un arquebisbe i un historiador. Clar que hi ha moltíssimes altres personalitats que podrien merèixer aquest títol i, sincerament, potser sorprèn que Allen sigui l'escollit. En qualsevol cas, enhorabona. Des dels informatius d'UPF.Ràdio, els hi ha que ja desitgen que arribi el dia. I no és per a menys. Jo m'hi incloc.

2 comentaris:

Ruben ha dit...

El gran Woody Doctor. ¿Has visto Desmontando a Harry?, recibe un premio similar en el caos que le envuelve antes de recojer el premio. Seguro q no le pasa nada similar en Barcelona, aunque el rodaje será mítico.

Larga vida a Woody!

CRiS ha dit...

sí sí, ya nos podría pillar en su equipo d guionistas o algo, no??


un besazo!!