dissabte, 22 de maig del 2010

Perduts per la música

Aquesta setmana és el que toca. Tothom en parla. Segurament, ens estem fent pesats. Molt pesats? Tranquils, en una setmana ja se'ns haurà passat.

LOST se'ns acaba. Per a alguns, han estat uns mesos molt intensos. Per a altres, en canvi, es tracta d'un llarg camí en el qual han passat coses. Moltes coses. Us podria explicar com ha canviat la meva vida des que em vaig enganxar a LOST, a principis del 2006... però no ho faré.

La sort o desgràcia d'haver seguit la sèrie quasi des del principi, sumada a la meva curiosa (i de vegades molt útil) memòria fotogràfica fan que, només en veure una escena, recordi en quin moment em trobava, què pensava o què sentia.

De la mateixa manera, quan escolto una cançó puc recordar amb força facilitat en quina escena ha sonat. Com haureu imaginat, una cosa porta a l'altra i una cançó ja em situa en el temps, els pensaments i els sentiments.

Per als qui vulgueu gaudir la BSO de Lost, us adreço a aquesta llista d'Spotify. Com que sospito que no tothom pot tenir aquesta curiosa memòria meva, us remeto a aquest enllaç de la Lostpedia per relacionar cançons i escenes :)

I ara sí, l'objectiu principal del post: us deixo amb el meu top10 d'escenes musicals de LOST. Potser si fés un top10 genèric algunes no apareixerien, però crec que és important enrecordar-se d'aquests brillants moments musicals, que s'han anat perdent en les últimes temporades. No em negareu que, capítol que ha començat amb bona música, ha esdevingut 42 minuts excel·lents. Com a mostra, 10 botons ;)

10. Shotgun Willie (Willie Nelson). Espectacular inici d'una temporada molt boja.



9. Everyday (Buddy Holly). O com un gran moment és atropellat de manera sobtada.



8. Scentless Apprentice (Nirvana). Desconcert.



7. I Shall Not Walk Alone (The Blind Boys Of Alabama). "Battered and torn still I can see the light"


6. Downtown (Petula Clark). Tornar a començar.



5. Shambala (Three Dog Night). Neix un mite. La Dharmagoneta :)


4. I'ts Getting Better (Mama Cass). Gran punt d'inflexió.

(no em permet posar l'embed, us deixo l'enllaç)

3. Good Vibrations (The Beach Boys). Possiblement, el millor final de temporada.



2. Make Your Own Kind Of Music (Mama Cass). Possiblement, el millor inici de temporada.



1. Wash Away (Joe Purdy). Perquè si d'alguna cosa ens ha servit LOST ha estat, sobretot, per deixar de banda moltes preocupacions, encara que només durant una estona :)




Bonus Track: You Found Me (The Fray)


3 comentaris:

Lu ha dit...

Buahh!! Qué buenas canciones y cuantos trivials. El momento "Wash away" es para nolstálgicos, el principio de los tiempos, cuando los losties tenian esperanzas y nosotros no sabíamos lo que se nos venía encima. Y por dios! "You found me" de The Fray es una de las canciones más oídas en mi iPod y la podría cantar de memoria, aunque no haya salido en la serie todo fan de Lost la conoce.

xerop ha dit...

Grande, grande. Jo, una época... :(

CRiS ha dit...

Guaapos los dooos!!! Que alegría haberos conocido, una cosa más a agradecerle a la serie... Gran época, sí señor ;)